Preskoči na vsebino


Veroučno leto 2022/23

Spoštovani starši,

Z rednim veroukom smo začeli v nedeljo, 18. 9. 2022, s sveto mašo v Artičah. Pri verouku veljajo enaka zdravstvena navodila in priporočila kot v osnovnih šolah. Zato bomo za izvajanje župnijske kateheze (verouka) v katehetskem letu 2022/23 upoštevali navodila in priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) za preprečevanje širjenja koronavirusa SARS-CoV-2 in koronavirusne bolezni COVID-19 za področje vzgoje in izobraževanja. V primeru obolelosti naj veroučenec/ka ostane doma in se vrne nazaj k verouku popolnoma zdrav/a.

Prijavnice, ki so za vse razrede enake, so na voljo na spletni strani župnije: www.zupnija-artice-sromlje.rkc.si. Podpisano prijavnico naj Vaš otrok prinese k verouku. Naj redno in točno prihaja k verouku po urniku, ki je objavljen spodaj. Starši, preverjajte, ali je Vaš otrok bil pri verouku. Njihove morebitne opravičene izostanke opravičite pisno v zvezek ali na list papirja. Na učbenik in/ali delovni ter liturgični zvezek, ki naj jih redno prinaša k verouku, napišite otrokovo ime in priimek. Pri verouku naj sodeluje, dela domače naloge in se uči. Prispevka za stroške verouka v veroučnem letu 2022/23 ne bo.

Pri svetih mašah bo Vaš otrok prejemal nalepke, ki naj jih redno in sproti prilepi v liturgični zvezek ter napiše odgovor. Starši, pomagajte svojemu otroku – o vprašanju se pogovorite in skupaj napišite odgovor. Da sveta maša ne bo le obisk, ampak doživljanje svetega bogoslužja, je vsak/a veroučenec/ka povabljen/a k dejavnemu sodelovanju. Lahko izbere in se vključi med ministrante/ke, bralce/ke beril ali v pevski zbor.

Verouk je prostovoljen. Starši ste se skupaj s svojim otrokom zanj odločili, zato ga spodbujajte ter podpirajte pri verski izobrazbi, obisku svete maše ob nedeljah in praznikih ter prejemanju zakramentov.

Priporočam branje verskega tiska: do 5. razreda Mavrico, od 6. razreda naprej pa #najst ali druge katoliške revije za mlade.

Knjige in/ali delovne zvezke lahko kupite v Cvetlično darilnem butiku ob župnišču v Brežicah (po predhodnem naročilu) ali v Katoliški prodajalni Lakner v Krškem. Liturgični zvezek bo otrok prejel pri sveti maši ali pri verouku.

Kateheti:

g. Roman Travar: 040 157 201; rtravar@siol.net (od 1. do 9. razreda)

Urnik verouka v Artičah 2022/23 za župniji Artiče in Sromlje:

razred

dan

ura

katehet

1. razred

ponedeljek

12.45-13.30

g. Roman

2. razred

ponedeljek

12.00-12.45

g. Roman

3. razred

četrtek

13.15-14.00

g. Roman

4. razred

četrtek

14.00-14.45

g. Roman

5. razred

petek

6.45-7.30

g. Roman

6. razred

ponedeljek

6.45-7.30

g. Roman

7. razred

torek

6.45-7.30

g. Roman

8. razred

četrtek

6.45-7.30

g. Roman

9. razred

sreda

6.45-7.30

g. Roman

 

Knjige in/ali delovni zvezki za verouk v Artičah 2022/23 za župniji Artiče in Sromlje:

razred

učbenik; delovni zvezek; (liturgični zvezek: Z Jezusom pri sveti maši)

1. razred

Božji otrok sem 1; liturgični zvezek

2. razred

Jezus je moj prijatelj 2; liturgični zvezek

3. razred

Kristjani praznujemo skupaj 3; liturgični zvezek

4. razred

Božje darilo zate 4; liturgični zvezek

5. razred

Znamenja na poti k Bogu 5 (učbenik in delovni zvezek) liturgični zvezek

6. razred

Skupaj v novi svet 6 (učbenik in delovni zvezek); liturgični zvezek

7. razred

Radi živimo (delovni zvezek); liturgični zvezek

8. razred

Radi živimo (delovni zvezek); liturgični zvezek

9. razred

Radi živimo (delovni zvezek); liturgični zvezek