Preskoči na vsebino


Karitas-aktualno

 

Škofijska karitas Celje in karitas Artiče - Sromlje (20.09.2015)

vabita k sodelovanju nove člane. Pred nami so begunci. Zahvaljujemo se za vsak dar, ki ga dobimo v ta namen. Zbiramo perutninske in ribje konzerve, prepečenec, vodo v plastenkah in topla oblačila. Karitas naproša, v primeru, da se begunci zatečejo k vam ali jih opazite v vaši bližini, jih obvestite. Ne dajajte ne denarja ne namestitve ali kaj podobnega. Iskrena hvala za razumevanje. 


Škofova prošnja (20.09.2015)

Naš škof dr. Stanislav Lipovšek nas prosi: »Pripravljamo se na prihod beguncev. Zavedamo se, da jih bo prišlo mnogo, za kar bodo naše dosedanje moči premalo. Zato si želimo k sodelovanju povabiti vse, ki ste pripravljeni zavihati rokave pri razdeljevanju hrane, oblačil in drugi pomoči. Kdor želi, naj se obrne na najbližjo Župnijsko ali Škofijsko Karitas. Bodimo podobni Jezusu, ki pravi: '... lačen sem bil in ste mi dali jesti, žejen sem bil in ste mi dali piti, tujec sem bil in ste me sprejeli' (prim. Mt 25,35)«.
Koncert župnijske Karitas

Naslednjo nedeljo, 6. 11. ob 15h, bo v prosvetnem domu v Artičah 7. dobrodelni koncert naše Karitas. Prisrčno vabljeni! Vstop bo prost. Priporočamo pa se za vaš velikodušni dar...

Karitasov dobrodelni koncert